onsdag den 22. oktober 2014

Hindbærsnitter - smagen af barndomJeg elsker hindbærsnitter! Og den tynde mørdej lagt sammen med hindbærsyltetøj og dekoreret med glasur og krymmel minder mig altid om min barndom på Fyn. Jeg har lært at lave hindbærsnitter af min mor og det er da også stadig hendes opskrift der bliver fundet frem, hver gang jeg giver mig i kast med de lækre snitter. Og det er virkelig nogle af de letteste kager at bage. Måske især fordi jeg altid har været tilhænger af den 'dovne' udgave, hvor pladerne bages hver for sig og derefter lægges sammen med hindbærsyltetøj. Jeg synes det giver en mere frisk smag af hindbær i forhold til hvis man bager snitterne sammenlagt. Men det er selvfølgelig op til den enkelte. Jeg har denne gang pyntet halvdelen af mine hindbærsnitter med frysetørrede hindbær, hvilket giver dem en endnu kraftigere smag af hindbær. Men i min verden kan man nu ikke lave 'rigtige hindbærsnitter' uden krymmel i alle regnbuens farver.

12 stk

400 g mel
200 g smør (tempereret)
100 g flormelis
1 æg

Hindbærmarmelade

Glasur:
100 g flormelis
1 spsk kogende vand
Kulørt krymmel og/eller frysetørrede hindbær


Sådan gør du:

Smørret skæres i små stykker og smuldres med melet.
Sigt flormelisen i blandingen og ælt hurtigt dejen sammen med ægget.
Dejen pakkes ind i køkkenfilm og skal herefter hvile minimum en halv time i køleskabet.

Tænd ovnen på 220 grader.
Rul dejen ud på en meldrysset bord i 3 mm tykkelse og stik den ud i den ønskede form. Hvis man vil lave de klassiske firkantede hindbærsnitter, skæres dejen i lange baner, der er ca. 12 cm brede.
Bag kagerne i ca. 8 minutter, eller til de begynder at blive gyldne i kanten. Det er vigtigt, at holde øje med kagerne mens de er i ovnen, da de kan gå fra at være blege til meget mørke på et splitsekund.
Kagerne køles af, hvorefter de lægges sammen med hindbærmarmelade og pyntes med glasur og krymmel.
Velbekomme!


2 kommentarer:

  1. Elsebeth! Jeg elsker allerede din blog - må have fat på frysetørrede hindbær :-) Glæder mig til at følge med. Kageglade hilsner Sabina.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er det dejligt at høre, Sabina! Det er jeg rigtig glad for :-) Og ja, frysetørrede hindbær er intet mindre end fantastiske. Mange hilsner, Elsebeth

      Slet