mandag den 4. januar 2016

Vaniljecupcakes med chokolade og italiensk marengs


Man skulle tro at jeg havde fået nok af søde sager i december, men når man er lidt af en bagenørd, så er der bare dage hvor man bliver nødt til at bage. Og sådan en dag havde jeg i dag! Jeg fandt ved et tilfælde disse fine forme i min, efterhånden lidt for store, kasse med bagegrej og kunne ikke stå for at pifte en trist vinter-mandag op med lidt blomster og lækre farver. Italiensk marengs er en af mine favorit toppings, og den er heldigvis meget alsidig og fungerer til et væld af forskellige slags cupcakes. Desværre kræver den lidt ekstra arbejde, men tro mig, den er alt besværet værd!

Jeg fandt de flotte cupcakeforme i Søstrene Grene en gang i efteråret, og jeg ærgrer mig grænseløst over at jeg ikke købte flere. Normalt kan jeg egentlig bedst lide at bage cupcakes i mine siliconeforme, men jeg kunne simpelthen ikke stå for mønstret og farverne på disse høje papforme.


12 stk

125 g mel
125 g sukker
100 g smør
1 dl mælk
1 stort æg
1,5 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
100 g mørk chokolade

Italiensk marengs:
3/4 dl vand
175 g + 25 g sukker
2,5 æggehvider
Saften af en halv citron


Sådan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader.
Start med at smelte smørret over svag varme og bland derefter mælken i.
Sigt mel, sukker, bagepulver, salt og vaniljesukker i en skål og slå ægget ud heri. Tilsæt det smeltede smør og mælken og pisk grundigt med en elpisker.
Hak chokoladen groft og rør den i blandingen.
Dejen fyldes nu i forme (max 3/4 op) og bages i cirka 20 minutter.
Lad de færdige cupcakes køle på en rist, mens du laver den italienske marengs.

Italiensk marengs:
Start med at blande æggehvider og 25 g sukker i en skål og pisk det til en luftig, tyk masse. Du ved at massen er tyk nok, når du kan vende skålen på hovedet uden massen falder ud.
Bland nu 175 g sukker, vand og citronsaft i en gryde og sæt den på komfuret på høj varme. Sukkerlagen skal nu koge indtil den når 118 grader (du kan tjekke temperaturen med et stegtermometer eller et sukkertermometer, hvis du har).
Nu skal sukkerlagen blandes med marengsmassen. Hæld lidt af sukkerlagen i æggehviderne mens du pisker, og fortsæt på denne måde indtil al sukkerlagen er blandet i marengsen. Sørg for at piske i æggehviderne hele tiden mens du hælder sukkerlagen i!
Når al sukkerlagen er blandet i marengsmassen, fortsætter du med at piske indtil massen er helt afkølet. Stopper du for tidligt, vil massen ikke kunne holde sig selv og vil falde sammen efter noget tid. En portion som denne skal piskes i cirka 15 minutter. Den italienske marengs er færdig når massen er blank og så sej, at du næsten ikke kan piske længere.

Kom den færdige marengs i en sprøjtepose med en tyl og sprøjt den lækre masse på toppen af de afkølede cupcakes.

Velbekomme!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar